معافیت از خدمت نظام وظیفه سربازی در میان مشمولین نظام وظیفه در کانون توجه قرار دارد و اخبار پیرامون آن طرفداران بسیاری دارد. معافیت پزشکی کم شنوایی یکی از انواع معافیت های پزشکی سربازی است. در این مقاله قصد داریم درباره مشمولانی صحبت کنیم که دچار عارضه کم شنوایی یا اختلال در شنوایی هستند. شاید این اختلال در زندگی فرد تاثیر زیادی نداشته باشد اما با توجه به قوانین نظام وظیفه می تواند در اخذ انواع معافیت های سربازی تاثیر گذار باشد.
معافیت سربازی کم شنوایی
با توجه به اینکه که برخی از مشمولین دارای بیماری های مزمن یا ناعلاج هستند و قادر به انجام امور محوله سربازی نیستند، قوانینی در نظر گرفته شده تا فرد مشمول از معافیت پزشکی استفاده نماید. بسیار اتفاق افتاده است برخی مشمولان به خدمت سربازی رفته اند. در حین انجام خدمت سربازی متوجه شده اند با توجه به داشتن عارضه ای از بدن می توانستند از معافیت دائم پزشکی و یا معافیت از رزم بهره مند شوند.
علت بروز مشکلات شنوایی چیست؟
شنوایی یکی از حواس مهم و کاربردی در میان انسان ها است و کاهش شنوایی در افراد باعث بروز مشکلاتی در انجام فعالیت هایشان می شود به همین دلیل معافیتی تحت عنوان معافیت پزشکی کم شنوایی در قانون قرار گرفته شده است. کاهش شنوایی در چهار بخش خفیف، متوسط، شدید و یا عمیق در افراد رخ می دهد. کاهش شنوایی می تواند دلایل مختلفی داشته باشد و حتی در سنین نوجوانی و جوانی فرد را درگیر کند.
کاهش شنوایی گاهی در هر دو گوش و گاهی در یکی از آنها ایجاد می شود و باعث می شود فرد نتواند صداهای محاوره ای را بشنود. افرادی که دچار کاهش شنوایی سطح خفیف هستند غالبا در برقراری ارتباط گفتاری مشکلات کمتری دارند. ابزار های کمک شنوایی مثل سمعک و.. کمک بسیار خوبی به افراد کم شنوا می باشد. در صورت شدت افت شنوایی در افراد، کاشت حلزون بسیار تاثیر گذار می باشد.
مقاله معافیت پزشکی گوش، حلق و بینی را از دست ندهید.
علائم و نشانه های کم شنوایی در افراد چیست؟
برای اخذ معافیت پزشکی کم شنوایی بهتر است شناخت بیشتری از این عارضه داشته باشیم. کم شنوایی به یکباره ایجاد نمی شود البته به غیر از مواردی که بر اثر سانحه و تصادف یا ماردزادی برای فرد به وجود آمده است. عارضه کم شنوایی در مدت زمان طولانی و با گذر زمان و به دلایل مختلف در افراد رخ می دهد، همین موضوع باعث می شود فرد نتواند متوجه عارضه کم شنوایی در خود شود. برخی نشانه های کم شنوایی به شرح زیر می باشد:
- شخص صحبت اطرافیان را به صورت زیرلبی می شنود.
- فرد می تواند صحبت افراد را بشنود ولی قادر به تشخیص کلمات و حرفهایشان نیست.
- فرد دارای کم شنوایی در جاهای شلوغ قادر به گفتگو نیست.
- افراد خانواده و دوستان متوجه کم شنوایی در فرد شده اند و به وی می گویند.
- فرد کم شنوا صدای تلویزیون را بیش از حد زیاد می کند.
گاهی امکان دارد فرد مشمول در معاینه اولیه پزشک جهت اعزام به خدمت متوجه دارا بودن عارضه هایی مثل کم شنوایی شود
کم شنوایی چگونه باعث معافیت از خدمت سربازی می شود؟
کم شنوایی تاثیر بسیاری در انجام امور در طول مدت خدمت سربازی دارد. در صورتی که فرد مشمول که دچار عارضه کم شنوایی است به خدمت سربازی برود، در اجرای دستورات دچار مشکل خواهد شد. همانطور که گفته شد کم شنوایی سطوح مختلفی دارد که تشخیص آن در افراد مشمول به عهده شورای پزشکی بوده و حد مشخصی در قوانین برای آن در نظر گرفته شده است. این قوانین مربوط به بخش سیزدهم بیماری های گوش و حلق و بینی می باشد و در صورت تطابق شرایط بیماری و البته شرایط تحصیلی افراد با این قوانین معافیت دائم شامل حال افراد می شود.
برای اخذ معافیت در طول خدمت مقاله معافیت پزشکی حین سربازی را بخوانید
نوع معافیت پزشکی کم شنوایی چیست؟
اگر کاهش شنوایی فرد مشمول در هر دو گوش او ایجاد شده باشد و آستانه شنوایی هوایی در فرکانس های چهارگانه در هرگوش 50 دسی بل باشد شامل معافیت دائم می شود. در صورتی که کاهش شنوایی تنها در یک گوش و در فرکانس های چهار گانه بین 50 تا 80 دسی بل باشد، با توجه به مدرک تحصیلی امکان دارد باعث معافیت از رزم شود.
اگر حتی کاهش شنوایی هر دو گوش در فرکانس های چهارگانه بین 25 تا 50 دسی بل باشد یا لاله یکی از گوش ها به صورت مادرزادی یا در اثر حادثه از دست رفته باشد فرد صرفا از خدمات رزمی معاف خواهد شد.
گفتنی است اگر نظر شورای پزشکی منفی باشد درخواست شما مبنی بر معافیت پزشکی کم شنوایی رد می شود. مشمول تا 10روز می تواند اعتراض خود را به صورت کتبی به بخش پزشکی نظام وظیفه تحویل دهد. سپس شورای پزشکی دوباره تشکیل می شود و در صورت نیاز دوباره فرد مشمول برای انجام معاینات به بیمارستان معرفی می شود.
به منظور اقدام سریع تر برای معافیت پزشکی خدمت سربازی می توانید با گروه مشاوره باران 70703025 021 تماس گرفته و معاف از خدمت شوید.
مراحل دریافت معافیت پزشکی کم شنوایی چیست؟
برخی از مهمترین مراحلی که برای معافیت پزشکی کم شنوایی باید انجام دهید به شرح زیر است.
- مراجعه به مراکز پلیس+10 و دریافت دفترچه
- تکمیل دفترچه، فرم ها و مدارک مورد نیاز
- مراجعه به مراکز درمانی مورد تایید سازمان نظام وظیفه و ویزیت توسط پزشک
- انجام آزمایشات مربوطه
- حضور در جلسه کمسیون پزشکی در زمان مقرر شده
مدارک مورد نیاز برای دریافت معافیت پزشکی کم شنوایی چیست؟
برخی از مدارکی که برای معافیت پزشکی کم شنوایی باید تهیه کنید به شرح زیر است.
- شناسانامه و کارت ملی به همراه کپی هر یک از آنها در تمامی مراحل لازم است
- 4 قطعه عکس 4*3
- مدارک تحصیلی فرد مشمول
- مدارک پزشکی فرد مشمول
- دفترچه تکمیل شده و تمام فرم های مربوطه
مشاوره معافیت پزشکی سربازی
استفاده از قوانین مربوط به معافیت پزشکی نیاز به تسلط کافی بر آیین نامه نظام وظیفه و به روز رسانی مداوم اطلاعات در این زمینه دارد. متاسفانه عدم توجه به وضعیت جسمانی فرد، مشاوره های اشتباه توسط افراد ناکارآمد و نداشتن اطلاعات باعث ترس و اضطراب بسیاری از مشمولین شده که دریافت معافیت پزشکی را به مراتب پیچیده تر می کند. مشاورین مجرب و با تجربه ما در مرکز مشاوره تلفنی باران با بررسی شرایط فرد مشمول راهکار های موثری در زمینه معافیت سربازی ارائه می دهند تا مراحل دریافت کارت معافیت به سادگی هر چه تمام تر طی شود.
بند های بيماري هاي گوش، حلق و بینی، مطابق با آیین نامه پزشکی سازمان نظام وظیفه عمومی
شرایط معافیت یبماری های گوش و حلق و بینی بر اساس آیین نامه پزشکی سازمان نظام وظیفه عمومی به شرح زیر است. برای اطلاعات بیشتر می توانید این بخش را مطالعه نمایید. ممکن است اطلاعات بندهای زیر کمی برای شما مبهم باشد. مرکز مشاوره باران آماده پاسخگویی به سوالات شما مشمولان عزیز است.
بند 1:
كاهش شنوائي يك طرفه بطوري كه معدل آستانه شنوايي هوايي Air conduction در فركانس هاي چهارگانه (500 – 1000-2000-4000) بيش از 80 دسي بل باشد : معاف دائم
- تبصره1: كاهش شنوائي يكطرفه براي دارندگان مدارك تحصيلي فوق ديپلم و پايين تر اگر در فركانسهاي چهارگانه بين 50 تا 80 دسي بل باشد : معاف از خدمات رزمي
- تبصره 2: كاهش شنوايي بيش از 50 دسي بل تافقدان كامل شنوايي يك طرفه براي دارندگان مدارك تحصيلي كارشناس و بالاتر : معاف از خدمات رزم
بند 2:
كاهش شنوائي هر دو گوش بطوري كه معدل آستانه شنوائي هوايي در فركانس هاي چهارگانه در يك گوش بالاي 50 دسي بل و در گوش ديگر بالاي 50 دسي بل باشد : معاف دائم
- تبصره: كاهش شنوائي هر دو گوش در فركانس هاي چهارگانه بين 25 تا 50 دسي بل : معاف از خدمات رزمي
بند 3:
كري و لالي : معاف دائمبند 4:
فقدان كامل مادرزادي يا اكتسابي لاله گوش :
الف ) دو طرفه : معاف دائم
ب ) يكطرفه : معاف از خدمات رزميبند 5:
آترزي يا انسداد مجراي گوش خارجي :
الف) در تمام طول مجرا : معاف دائم
- تبصره – در صورت يكطرفه بودن براي دارندگان مدارك کارشناسي و بالاتر : معاف از خدمات رزمي
ب ) قسمتي از مجرا : معاف از خدمات رزمي
بند 6:
عفونت مزمن گوش مياني كه (غير ايمن nonsafe) سبب استئيت و يا كولستئاتوم شود يكطرفه يا دو طرفه : معاف دائمبند 7:
عمل جراحي راديكال ماستوئيدکتومي و هر گونه Canal wall down : معاف دائمبند 8:
عفونت مزمن گوش مياني با ترشح چركي و پارگي پرده تمپان بهمراه كاهش شنوائي بيش از سي و پنج دسي بل درهر يك از گوشها : معاف دائم
- تبصره: براي دارندگان مدارك کارشناسي و بالاتر : معاف از خدمات رزمي
بند 9:
فلج كامل عصب صورتي مقاوم به درمان به هر علتي (علل ناشناخته ، بلز ، سندروم رامس هانت ،التهابات قديمي يا شكستگي استخوان روشه و غيره ) :
الف ) در صورتيکه حداقل شش ماه از شروع آن گذشته باشد : معاف دائم
ب ) موارد حاد : شش ماه معاف موقتبند 10:
لابيرنتيت ها كه همراه با نيستاگموس واضح و علائم پاراكلينيك ثابت شده در بيمارستانهاي نظامي يا دانشگاهي باشد : معاف دائمبند 11:
بيماري و سندروم منير يا هرگونه سرگيجه مزمن با منشاء گوشي كه با بررسيهاي پاراكلينيك دربيمارستانهاي نظامي يا دانشگاهي تأييد شود :
الف) در صورتيكه بيش از 6 ماه طول كشيده باشد : معاف دائم
ب) سرگيجه مزمن با منشاءگوشي كه كمتر از 6 ماه طول كشيده باشد : شش ماه معاف موقتبند 12:
عوارض مادرزادي يا عفوني دربيني ،كام ،لب وحلق كه توليد اختلالات شديد( تنفسي يا صوتي يا گوارشي) نموده ويا كراهت منظر ايجاد كرده باشد : معاف دائمبند 13:
شكستگي هاي قديمي بيني با تغيير شكل ظاهري صورت كه نياز به عمل جراحي داشته باشد : معاف از خدمات رزميبند 14:
رينيت آتروفيك همراه با كروت متعفن (بيماري اوزن ) : معاف دائمبند 15:
آنژيو فيبروم نازوفارنگس :
الف)در صورتيكه براساس تقسيم بندي كاديش درجه دو يا بالاتر باشد عمل شده يا نشده : معاف دائم
ب) در ساير موارد : معاف از خدمات رزميبند 16:
سينوزيت هاي توأم مزمن : معاف از خدمات رزميبند 17:
پوليپوزبيني :
الف)دو طرفه عود کننده بعد از عمل جراحي همراه با اختلال عملکرد تنفسي : معاف دائم
ب) يك طرفه و ساير موارد : معاف از خدمات رزميبند 18:
تومورهاي مخلوط(mixed ) غده بناگوشي و يا تحت فكي عمل شده و يا عمل نشده ( به شرط ثبوت در بيمارستانهاي نظامي يا دانشگاهي) : معاف دائمبند 19:
بيماريهاي مادرزادي ، التهابي ، عفوني ، ضربه اي و يا تومورهاي حنجره كه توليد اختلالات شديد و دائمي صوتي يا تنفسي( با تأييد بررسيهاي پاراكلينيك)نمايد : معاف دائمبند 20:
تومورهاي گلوموس ژوگولر،آنژيومهاي وسيع درنقاط مختلف گوش و حلق و بيني ، حفره و فضاي دهان ،زبان ، فكين ، سينوسهاي صورت و منضمات اعضاي فوق : معاف دائمبند 21:
فلج تارهاي صوتي :
الف ) فلج ارگانيک دو طرفه و يا يك طرفه با سابقه بيش از شش ماه همراه با اختلال دائمي تکلم : معاف دائم
ب) فلج غير ارگانيک تارهاي صوتي دو طرفه : معاف از خدما ت رزميبند 22:
تومورهاي بيني و سينوسها (يكطرفه يا دو طرفه) :
الف) بدخيم : معاف دائم
ب) خوش خيم : معاف از خدما ت رزميبند 23:
مشمولين پزشک که از سلامتي کامل در خصوص هر يک از بيماريهاي فوق برخوردار نباشند (بيماري آنان در حد معافيت دائم باشد) ليکن قادر به طبابت درنيروهاي مسلح باشند : معاف از خدمات سنگينبند 24:
ساير بيماريها :
الف) ساير بيماريهاي موضوع اين بخش که منطبق با دسته دوم ماده 2 آيين نامه مي باشند : معاف از خدمات رزمي
ب) ساير بيماريهاي موضوع اين بخش که منطبق با دسته سوم ماده 2 آيين نامه مي باشند : شش ماه معاف موقت
ج) ساير بيماريهاي موضوع اين بخش که منطبق با دسته چهارم ماده 2 آيين نامه مي باشند : معاف دائم
بیماری های معافیت پزشکی بر اساس آیین نامه
علاوه بر معافیت کم شنوایی، سایر عارضه ها و بیماری ها نیز بسته به نوع و شدتی که دارند ممکن است معافیت پزشکی سربازی را برای شما به ارمغان بیاورند. جدول زیر بر اساس آیین نامه پزشکی سربازی تهیه شده است. با کلیک روی هر خانه از جدول به صفحه مربوط به آن می روید.
سلام من تو نتیجه آزمایش ها یه گوشم زده ۶۰ و دیگری ۶۵ و یه دکتر تایید کرده و دکتر دیگری غیر از اینکه تایید کرد آخرش نوشت نرمال هست خواستم بپرسم یعنی چی آیا تاثیر داره یا با همون عدد ۶۰ و ۶۵ معاف دائم میشم
ممنونم
وضعیت معافیت رو کمیسیون تعیین می کنه